Letölthető
szakmai anyag

A magas támogatási szükségletű személyek, köztük a súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek életében rendkívüli szerepe van a mozgásnak, a mozgásképesség, -készségek fejlesztésének, szintentartásának, főként idősebb korban. Ehhez a tevékenységhez készült el Alapítványunk felkérésére egy szakmai anyag, amelyet othon is biztonsággal használhatnak a családok és persze a szakemberek is.

szakmai.anyag.borito3.jpg
flora.jpg

FLÓRA TÖRTÉNETE

Kadarkai Endre riportfilmje 

Varga Flórával

"... na most akkor én megmutatom, és mindent megteszek a gyerekemért, hogy ne az legyen, amit mondanak..."

feny.2.jpg

Letölthető
szakmai anyag

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján fogalmazódott meg az igény arra, hogy összegyűjtsük azokat a tevékenységeket, amelyek jól használhatóak a mindennapok során a szabadidő tartalmas, élményekkel teli eltöltéséhez akár egyéni, csoportos vagy intézményi keretek között súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek esetében.

Jelen esetben azokat a tevékenységeket soroljuk fel, amelyek az Alapítvánnyal együttműködve valósulnak meg a FENO-ban, tehát a lista nem teljes.

 

A kiadványt készítette: Némethné Varga Viktória

Kérdőíves felmérés

Halmozottan és súlyosan-halmozottan fogyatékos emberek támogatott lakhatása - igényfelmérő kérdőív szülők, gondozók számára

Egy videó 1988-ból

Ez a videó megmutatja, hogy
1988-ban a súlyosan, halmozottan fogyatékos fiatalokat gondozó családok pontosan ugyanazokkal a gondokkal küzdenek, mint ma.

Az eltelt időben keveset javult a helyzet... 

Szenteste derül ki, hogy van-e Karácsonyom

Egy cikk az Indexen rólunk, akik otthonunkban neveljük súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekeinket

A képek többet mondanak a szavaknál

 

Carol Allen-Storey fotóriporter fekete-fehér képein a súlyos fogyatékosságokkal élő gyerekek és anyáik történetei elevenednek meg. Az Ellenszegülni a mítosznak című fotósorozat a fogyatékossággal élő gyerekek nevelésének komplexitását: a folyamat szépségeit és nehézségeit ábrázolja. December 3. a Fogyatékos Emberek Világnapja.

Andrea története
Cikk a Marie Claire oldalán

 

"Megfelelő intézmények és szakképzett segítség nélkül, életüket feláldozva gondoskodnak gyerekeikről a súlyosan halmozottan fogyatékos gyereket nevelő szülők. Andreának két sérült gyerek édesanyjaként a lehetőségek hiánya mellett az egészségügy abúzusával és a társadalmi nyomásokkal is szembe kellett néznie."

Ki ad szabadnapot az otthonápolóknak?

 

Az ATV Start vendégei Boros Ilona jogász, TASZ és Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület vezetője.

„Mi más  örömük van ezeknek a gyerekeknek, mint a szeretet? Anélkül elsorvadnak..”

Gábor napközit alapít fogyatékkal élő gyerekeknek

Tisztességes emelést! 

Emelkedjen 50.000 Ft-ra a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás!