NEA Szakmai pályázat 2019

kép2.jpg

Ez év márciusában ért véget a  „NEA-TF-19-Ö-V" Szakmai programok és működési költségek támogatása” pályázat, melynek részeként az Alapítvány a pályázati forrásból heti 32 órában gyógytornászokat alkalmazott. A mozgásos fejlesztésnek ez a formája már második éve működik sikeresen a FENO-ban, beépülve az intézmény szakmai tevékenységébe. Mivel súlyosan, halmozottan fogyatékos személyekről van szó, a mozgásos készségek fejlesztése, szinten tartása elengedhetetlenül fontos a mindennapos tevékenységek, az önkiszolgálási és gondozási folyamatok tekintetében is.

A mozgásfejlesztések során a saját képességeihez mérten, a mindenkori aktuális mozgásállapotához igazodva, differenciáltan végezték a fiatalok a feladatokat. Nagy hangsúlyt kapott a napi szintű ortofunkcionális pozícionálás, valamint a passzív kimozgatás, a spasztikus izmok nyújtása és a kontraktúrák oldása, prevenciója. Segítette az egyéni igényekre való reagálást, hogy a mozgásfejlesztés foglalkozásokat a nap délutáni részében is sikerült megszervezni. A folyamatosság, a fejlesztők folyamatos jelenléte, aktív, kedves, odafigyelő személyisége nagyban hozzájárult a fiatalok általános állapotának javításához.

kép3.jpg
kép4.jpg
kép8.jpg
kép6.jpg
kép7.jpg

A nyaralás keretében kihelyezett szülő-klub foglakozásokat tartottunk, melynek célja a közösség erősítése, szociális készségek fejlesztése, a szabadidő tartalmas eltöltése révén a családoknak töltődés, a fiataloknak sok új tapasztalat szerzése.

A programelemről részletesebb beszámoló itt található a linken.

Emberi-Erőforrások-Minisztériuma-logo.pn
nealogo.png
bga_alap_logo.png