Közös nyaralás Balatonmáriafürdőn

2019. augusztus 19-24

Pályázati támogatások révén az alapítványnak lehetősége nyílt arra, hogy Balatonmáriafürdőre a Regens Wagners házba vigyen nyaralni olyan családokat, akik otthonukban nevelik súlyosan, halmozottan fogyatékos fiatal felnőtt gyermekeiket. Ez egy óriási lehetőség volt a családoknak, hatalmas élmény a fiataloknak.

A nyaralás keretében kihelyezett szülő-klub foglakozásokat tartottunk, melynek célja a közösség erősítése, szociális készségek fejlesztése, a szabadidő tartalmas eltöltése révén a családoknak töltődés, a fiataloknak sok új tapasztalat szerzése. Minden nap más játékokkal készültek a trénerek: volt kreatív foglalkozás, ahol az év során a szülőklub foglalkozásain megismert mesékből saját könyvet készítettek a résztvevők, voltak kooperációt és empátiát fejlesztő játékok, vetélkedők.

A szállás akadálymentes volt, szerveztünk hajókirándulást, közös fagyizást, strandolást a családokkal. Esténként társasjátékkal, beszélgetéssel töltöttük az időt.

A pályázat keretében nemcsak a nyári programokat finanszíroztuk , hanem két gyógytornászt is alkalmazunk, havi 16-16 órában, akik gyermekeinkkel foglalkoznak. 

A program a NEA, a XV. Kerületi Önkormányzat, az ÉTA, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap és a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány támogatásával valósult meg.

A nyaralásról készített képek megtekinthetőek a Pinterest Galériájában. 

  • Pinterest
IMG_20190821_103711.jpg